Het logo van Geertje de Ceuleneer

Over mezelf

Ik vertel over mensen van vlees en bloed die misschien onverwacht op u lijken. Kijk voorbij de stereotypen, neem mensen zoals ze zijn met hun gelaagde identiteit in de complexe wereld van vandaag. Al meer dan dertig jaar speel ik met vragen om mensen uit hun tent te lokken, kies ik zorgvuldig mijn woorden om in te pakken, te verleiden, uit te nodigen, te beschrijven en te verklaren.

Werkervaringen

Uitgebreide mediaervaring als interviewer en presentator bij Radio1 en momenteel bij Klara, commentaarstem bij televisiedocumentaires en in audiodescriptie.

Sinds 20 jaar geschreven interview, twee non-fictie boeken, audiodescriptie in het theater, bij tv-fictie, kinderboeken, (foto-) tentoonstellingen, een audiowandeling, stemopdrachten.

In heldere en begrijpbare taal, ook als het om moeilijker onderwerpen gaat.

Over Jij mag ook! met muzikant Sacha Van Loo zie Auteurslezingen.be voor meer informatie

  • Voor KVS
  • voor M HKA
  • fototentoonstelling Disability in Oeganda voor KVG
  • Onderzoek inclusieve AD Universiteit Antwerpen bij Museum to scale
  • tentoonstelling LIefdevolle Lijven voor Dito vzw
  • Bij superdiverse kinderboeken van Studio Sesam en NikNak voor peuters en kleuters

Als je kinderen met een visuele beperking wil laten meegenieten, moet je dus ook de illustraties beschrijven. Dat is wat we uitbouwen bij Studio Sesam. En om het verhaal nog meer te laten leven, zetten we er muziek en sfeergeluiden bij. Zalig om te doen.
Bonus: met audiodescriptie kunnen ook meertalige gezinnen hun Nederlands extra oefenen.
De ouders krijgen extra woorden bij de plaatjes. Een speelse samenwerking met de Luisterpuntbibliotheek en Audio 123. Zo kwam de vraag voor een nieuw kinderboek.